srenfrdees
17. 10. 12

Logo MS RS webDana 10.10.2017. godine Upravni odbor udruženja na elekstronskoj sjednici usvojio je Pravilnik o dodjeljivanju jednokratne pomoći članovima Udruženja multiple skleroze Republike Srpske. 

Kriterijumi po kojima se vrši dodjela pomoći su slijedeći:

  • Jednokratnu novčanu pomoć mogu dobiti svi članovi Udruženja multiple skleroze Republike Srpske sa stalnim mjestom prebivališta na teritoriji Republike Srpske.

Udruženje može dodjeliti:

  1. običnu jednokratnu pomoć u maksimalnoj visini do 100 KM;
  2. vanrednu pomoć bez ograničenja njene visine;
Opširnije...
17. 05. 31

Milica Galic2I tako eto, još jedan dan u kojem mogu da postignem mnogo. Samo što mi treba više pomoći nego drugima, što mama radi i zato će drugarica da dođe kod mene i da mi napravi doručak (Hvala Mare!!!), što će njen brat da me odveze u grad na prvo odredište, a onda ću dalјe da se snalazim sama. Danas imam u planu oko milion stvari, ako uradim tri biće dobro. Bilo kako bilo, obuvam patike i, uz pomoć hodalice, sjedam u auto i dolazim na svoje radno mjesto. Pozdravlјam se sa prijatelјima koji su mi pomogli da dođem na posao i ulazim u prostoriju gdje sjede moje radne koleginice. Već sam malo umorna, ali sjedam za kompjuter i kuckam brojeve. Usput, najavlјujem djevojkama kako ću dva puta morati da izađem. Moram u fotokopirnicu i u Klinički centar na redovan neurološki pregled. Milion puta su me pitale zašto idem, milion puta sam im rekla da idem na redovnu kontrolu, ali danas odlučujem da im sve detalјno objasnim. Multipla Skleroza. Gledaju me zbunjeno. I neka objašnjenje počne. Neurološka bolest...nije prelazna, nije zarazna, samo, eto, neizlječiva je. Objašnjavam. Imam strplјenja. Vidim da ih interesuje. Dok sam objasnila kako funkcioniše Multipla Skleroza, uporedivši lјudski nervni sistem sa kablovima, pri čemu Multipla Skleroza malo (nekad malo više) uništi izolaciju na kablovima tj. uništi ovojnice nervnih vlakana, bilo je vrijeme da pođem. Pozdravila sam djevojke i otišla. Taksi. Neurologija. Vađenje krvi. Neurološki pregled. Opet taksi. Povratak na posao. Ponovo pozdravlјam djevojke i sjedam na svoje mjesto. Iscrplјena sam. U tom momentu se sjetim da sam zaboravila da odem u fotokopirnicu po knjige. Srećom, fotokopirnica nije daleko, tako da uspijevam još jednom da izađem sa posla i odem po knjige. Da mi nisu neophodne, ne bih išla po njih.

Opširnije...
17. 05. 05

Logo MSRS web

Na osnovu člana 52. stav 1. i člana 58. Statuta Upravni odbor Udruženja Multiple Skleroze Republke Srpske je dana 04.05.2017. godine, donio odluku kojom:

SAZIVA
XIII redovnu sjednicu Skupštine članova
Udruženja Multiple Skleroze Republike Srpske

I
u ulici Gundulićeva 31, 78000 Banja Luka, a koja će se održati 31.05.2017. godine (srijeda) u sali Centra za socijalni rad Banja Luka (zgrada Alternativne televizije), sa početkom u 1000 časova. Za sjednicu Skupštine Udruženja Multiple Skleroze Republike Srpske, predložen je slijedeći

DNEVNI RED:
1.    Izbor radnih tijela Skupštine Udruženja:
a)    Predsjednika Skupštine,
b)    Zapisničara,
c)    Ovjerivača zapisnika i
d)    Komisiju za glasanje;
2.    Razmatranje i donošenje Odluke o usvajanju finansijskog izvještaja;
3.    Razmatranje i donošenje Odluke o usvajanju izvještaja o radu Udruženja za 2016. godinu;
4.    Razmatranje i donošenje Odluke o usvajanju Operativnog plana Udruženja za 2017. godinu;
5.    Razno;

II
Poziv za XIII redovnu Skupštinu članova Udruženja zajedno sa prijedlozima odluka i drugim materijalima, o kojima će se odlučivati na Skupštini su dostupni članovima na internet stranici Udruženja www.uomsrs.org, kao i na uvid u

Opširnije...
17. 05. 31

Logo MSRS web

Velik broj građana je informisan o problemima sa kojima se oboljeli od multiple skleroze suočavaju.

Edukovano 30 članova Udruženja na temu “Poboljšanje života oboljelih od MS-a”

(BANJA LUKA, 31.05.2017) Na javnoj tribini povodom “Svjetskog dana MS” u organizaciji Udruženja multiple skleroze Republike Srpske promovisan je informativni letak o bolesti multipla skleroza u sklopu javne kampanje “I naši koraci se broje!”.  Kampanja je ukazala na postojanje osoba oboljelih od multiple skleroze, diskriminaciju i narašuvanje njihovih osnovnih ljudskih prava: pravo na liječenje i pravo na život. Kampanju su podržale skoro sve nacionalne tv stanice i drugi mediji u Republici Srpskoj. Projekat je finansiran sredstvima Prijatelja Udruženja. Tokom mjesec dana, koliko je kampanja trajala, putem društvenih mreža i web sajta Udruženja informisano preko 5000 stanovnika Republike Srpske i edukovano je 30 članova Udruženja. Cilj edukacije je bilo poboljšanje njihovih života, tj. kako da se nose sa samom bolešću.

“Mala dostupnost terapije za liječenje MS i diskriminacija u svim sferama života su samo jedni od problema sa kojima se oboljeli od multiple skleroze svakodnevno suočavaju”, istekao je Predsjednik upravnog odbora Udruženja Boris Majstorović ističući da je jedan od ciljeva kampanje bilo i dizanja svjesti građana i institucija, kako bi se smanjila diskriminacija prema oboljelim od MS-a. “Ukoliko ne podignemo svjest građana i ne dobijemo pomoć nadležnih organa, prije svega Ministarstva  zdravlja i socijalne zaštite, veliki broj oboljelih će ostati nezaposleno ili će dobiti otkaz, a Republika Srpska će dobiti još veći broj invalida i socijalnih slučajeva”, zaključio je Majstorović i dodao da je zahvalan svim aktivnim članovima i prijateljima Udruženja na dobro obavljenom poslu.

Opširnije...
16. 12. 27

Hvala VamDa li ste se ikad zapitali šta znači biti prijatelј? Prijatelј je onaj ko ti pomaže. Onaj ko ti ulјepša dan tako što ti pomogne da ulјepšaš dan nekom drugom. Tim povodom. Udruženje Multiple Skleroze Republike Srpske želi da izrazi zahvalnost slastičarni „Manja", kompaniji „Tropik", kompaniji „Kompeks", igraonici „Patrik" i svim volonterima koji su pomogli pri sakuplјanju slatkiša. Posebnu zahvalnicu bismo želјeli da uputimo udruženju „Most", kao i svim građanima koji su doprinijeli u sakuplјanju slatkiša. Hvala svima što ste nam pružili ruku prijatelјstva.

Razultat vaše dobrote, nasmijana lica naših mališana: http://www.uomsrs.org/o-nama/foto-galerija.html#nanogallery/nanoGallery/6368430361570887137

S lјubavlјu,

Udruženje Multiple Skleroze Republike Srpske.